De Jeugd

JEUGD BIJ ZBC’97

Na een aantal jaren bijna geen jeugdteams te hebben gehad, bloeit het pupillenvoetbal langzaam weer op. Het Sinterklaasfeest van 2016 wordt binnen ZBC’97 gezien als ommekeer en blijkt achteraf het startschot van heel veel moois.

Tijdens het sinterklaas feest van 2014 waren alle kindjes, vriendjes en vriendinnetjes, broertjes en zusjes welkom, en zowel de goedheiligman als ZBC’97 hebben dit moment aangegrepen om te informeren bij ouders en begeleiders of hun kroost geen zin hadden om samen te komen voetballen.

En voor dat we het wisten was het voorjaar en begon het Project de BALLENBAK.

De ballenbak

De kindjes die deelnemen aan de het project de Ballenbak krijgen spelenderwijs training op het gebied van voetbaltechniek, het samenspelen komt aan bod, maar ook gewoon leuk en gezellig bezig zijn. Want laten we eerlijk zijn, was is er nu leuker dan buitenspelen en dan ook nog eens met je vriendjes en vriendinnetjes.

Dat het gezegde oefening baart kunst waarheid spreekt is te zien eind 2016. Na alle inspanningen van o.a. Martin van Zijderveld bereikt ZBC’97 eindelijk het punt dat er weer deelgenomen kan worden aan jaarlijkse JGVZ zaalvoetbal toernooi.

Voor ons allemaal een enorme overwinning en prestatie.

Competitie 2016 – 2017
Eindelijk was het dan zover, voor het eerst in jaren heeft ZBC’97 een JO7 elftal en neemt het deel aan de KNVB competitie. Hier gooide ZBC’97 hoge ogen en deze lijn trekken wij nog steeds door.

Voorjaar 2018, werd menig tegenstander aan de welbekende zegenkar gehesen en al snel ontstond hier dan ook de JO8, gevolgd door de voetbalkooi.

De Voetbalkooi
Een zwaar verwaarloosd en overwoekerd door mos lag daar een kunstgras veld, voorheen een tennisveld. Met maximale inspanning van heel veel vrijwilligers is dit veld snel omgetoverd tot een heel fijn trainingsveld, ook wel De voetbalkooi genoemd, een plek waar de kinderen altijd en wanneer ze willen kunnen spelen en voetballen.

Ook de verschillende jaarlijks terugkeren activiteiten maakt het leuk om lid te worden van de Voetbalvereniging ZBC’97.

O.a. doen houden wij jaarlijks
* Sinterklaas vieren
* Paaseieren zoeken
* Vieren wij Carnaval

Ook betaalt de jeugd tot en met 12 jaar GEEN contributie

Voor meer informatie over de mogelijkheden, bel met 0683233912 of 078 6100942. Uiteraard kunt u ook een berichtje achterlaten op de website.