Zeer geslaagd kinderkamp ZBC’97 – 14-06-2024

Voor het eerst in jaren zijn de kids van JO-09 tot JO-13 van ZBC afgelopen weekend weer op voetbalkamp geweest!

De bestemming was een oude bekende, namelijk kampgebouw “Den Meulebaarg” in Zegge (bij Roosendaal) waar de toenmalige jeugd van onze club al zo’n 30 jaar geleden naar toe reisde en waar we ook nu weer hartelijk ontvangen werden door de eigenaresse.

Er bleek niet heel veel veranderd; uiteraard waren een aantal zaken wel ge-update en gecertificeerd, maar de televisie waren ze blijkbaar vergeten aan te passen naar de volgende eeuw.

Gelukkig hadden we de beamer bij ons om de eerste glimpen van het EK op te kunnen vangen.

Het weekend:

Op vrijdagavond 14 juni rond 18.00 uur vertrok de hele bups met een busje voor de doeltjes, tassen en boodschappen én diverse auto’s naar Zegge.

Daar aangekomen kon het kamp beginnen !Op het programma dit weekend stonden o.a. laser gamen, EK kijken, karaoke, BBQ-en, een waterballongevecht, diverse spellen, de bonte avond, een kampvuur met griezelverhalen, maar uiteraard ook 2x trainen (het is tenslotte een voetbalkamp).

Een van de spellen was het ouderwetse spijkerbroekhangen, wat door Koray glansrijk en met afstand gewonnen werd met een weergaloze tijd van maar liefst 1 minuut 45 seconden(!).

Bij het penalty schieten gaf Darryl iedereen het nakijken gaf en eiste hij de beker voor zich op.

Tussen de activiteiten door zorgde de keukencrew voor de inwendige mens met een variëteit aan heerlijke versnaperingen voor zowel de kinderen als de begeleiding en in de avond (nacht) stond er ook een lekker drankje klaar (18+) tijdens het dobbelen en sjoelen.

Uiteindelijk wordt zo’n weekend toch altijd gekenmerkt door (veel te) weinig slapen en lekker keten in de nacht, waardoor een aantal aanwezigen er na 2 nachten toch wel een beetje doorheen zaten.

Iedereen kreeg nog een medaille als aandenken, waarbij de vraag kwam of zilver voor de leiding en goud voor de kinderen eigenlijk niet andersom had moeten zijn…… maar die bleef onbeantwoord.Moe, maar voldaan werd zondagmiddag de reis terug naar ZBC weer ingezet, zodat iedereen toch nog een beetje vaderdag kon vieren en het Nederlands elftal zijn eerste overwinning van het toernooi zag binnen halen.

Bedankt Namens het jeugdbestuur van ZBC’97 willen wij Lidl Karel Doormanlaan hartelijk bedanken voor hun bijdrage in nature door het fantastisch verzorgen van het ontbijt, de lunch en de gezonde snacks, tevens bedanken wij Eyup voor de eieren.

Onze speciale dank gaat tevens uit naar Murat Kalin van Best Jobs uitzendbureau en diverse ouders voor hun financiële bijdrage die het kamp mede mogelijk hebben gemaakt.

Tot slot bedanken wij uiteraard ook onze vrijwillige kampbegeleiders die alles tot in de puntjes georganiseerd hebben en nu al uitkijken naar de editie 2025!

Robin – Priscilla – Diana – Henk – Anand – Patrick – Willem – Berry – Marnix