Opnieuw ruime overwinning – ZBC’97 – Arkel 5-1

Met 5-1 winnen zoals ZBC’97 dat vorige week in en tegen Meerkerk deed, is best bijzonder, maar twee zaterdagen achter elkaar met 5-1 winnen, is uniek.

Toch deed ZBC’97 dat zaterdag 13 april thuis tegen Arkel, maar het scoreverloop was heel anders dan tegen SV Meerkerk.

ZBC’97 begon slordig, niet volledig gefocust, zelfs een beetje gemakzuchtig. Een gretig Arkel speelde meteen volle bak vooruit en dat leidde al snel tot een overtreding van Luca Ottenheim op de spits van Arkel in het strafschopgebiedwat resulteerde in een snelle strafschop tegen.

Arkel benutte deze kans en tekende voor een terechte 0-1, nadat onze keeper Pim Versluis voor de verkeerde hoek koos: 0-1.

Vijf minuten later volgde de eerste – en enige – gele kaart voor onze aanvoerder Geert Cleef die bleef praten tegen scheidsrechter Fleuren over een genomen beslissing over een uitbal.

Opvallend was dat de scheidsrechter vervolgens na overleg met onze grensrechter de beslissing herriep en de bal aan ZBC’97 gaf.

Pas na een minuut of twintig herpakte ZBC’97 zich en begon de thuis ploeg te voetballen zoals het dat vorige week deed, makkelijk combinerend hoogdruk te zetten met afwisselend snelle ballen achter de verdediging van de tegenstander, zodat de snelheid en balvaardigheid van spits Rayson Koeiman goed benut kon worden.

Dit leidde in de dertigste minuut tot de gelijkmaker: 1-1.

In de laatste minuten voor het rustsignaal kreeg ZBC’97 twee dotten van kansen, maar die werden beide niet benut.

In de tweede helft speelde ZBC’97 meer en meer op de helft van Arkel.

Arkel had veel moeite met het spel van de thuisploeg en zorgde ook nauwelijks voor gevaar, het hoog drukzetten gecombineerd met het snelle combinatie spel zorgde er al snel voor fouten in de stugge verdediging van Arkel. waardoor Rayson Koeiman voor de 2-1 kon zorgen en niet later volgde de 3-1 door Elvis Versluis.

Hiermee was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Arkel kon geen vuist meer maken en ZBC’97 voetbalde lekker verder.

Het was wachten tot de 4-1 zou vallen, uiteindelijk viel de 4-1 wederom door dd veel scorende Rayson Koeiman. Ondertussen zijn 30e doelpunt van het seizoen, een bijzondere mijlpaal.

De 5-1 in de 89e minuut was de mooiste van deze middag. Het was invaller Ilias Feraji die de bal op de punt van het strafschopgebied kreeg en hem fraai in de rechterbovenhoek krulde. ZBC’97 staat met elf punten minder dan de koploper stevig op de zevende plaats.

ZBC’97 is ook elf punten verwijderd van de tiende plaats, de hoogste plek die leidt tot de nacompetitie om degradatie te voorkomen.

Met nog vijf wedstrijden te spelen kunnen we omhoog kijken met daarbij ook de stand in de derde periode in ons achterhoofd.

Zolang je wint, blijf je daar eerste.