Dominant ZBC’97 maakt gehakt van SV Meerkerk.

Het was genieten op sportpark De Burcht in de lokale SV, Meerkerk, als je supporter van ZBC’97 bent.

De wedstrijd was nog maar net begonnen, en nog lang niet alle Meerkerkse supporters hadden hun kantine verlaten, om langs het veld te kijken of het was al meteen raak.

Binnen 2 minuten was de boodschap duidelijk. ZBC’97 komt om te winnen en met minder nemen wij geen genoegen!

Het was ook Rayson Koeiman die voor de vroege 0-1 tekende na een fraaie assist van Elvis Versluis en schoof de bal beheerst en onhoudbaar in de verre hoek.

Een kleine tien minuten later werd een aanval van Meerkerk afgeslagen, de bal kwam in de rebound terecht in de voeten van Geert Cleef, zelfs een overtreding kon niet voorkomen dat Geert knap Kenneth Klaverweide kon inspelen en de aanval nieuw leven in kon blazen.

Het vervolg was een assist van Elvis Verluis op de sterk spelende Rayson Koeiman die opnieuw koelbloedig voor de 0-2 zorgde!

Binnen 10 minuten op 0-2, wie had dat bedacht? Wij wel, want wij weten wat onze boys kunnen!

Na de snelle 0-2 bleef SV Meerkerk dapper proberen om iets terug te doen, maar nog halverwege de eerste helft is het weer raak.

Spits Rayson Koeiman wordt in het strafschopgebied onderuitgehaald en Geert Cleef schiet de terechte strafschop onberispelijk raak: 0-3

Met krap 30 minuten gespeeld op de klok in ht mooie Meerkerk, want niet alleen het spel en de tussenstand was oogstrelend maar ook het weer was prachtig!

In de 33e minuut opnieuw een snelle uitbraak, en bijna tikkie takkie en onze veel en makkelijk scorende bezorgt ZBC’97 een onoverbrugbare stand van 0-4! ruim een half uur spelen wordt onze spits weer bereikt.

Hij loopt bij zijn man weg alsof die er niet staat, omspeelt de keeper en een inglijdende verdediger en schuift de bal in het lege doel: 0-4.

Vlak voor het rustsignaal redt onze keeper Pim Versluis op fantastische wijze, en schiet Meerkerk ook nog tegen de buitenkant van de paal, maar daar blijft het bij: ruststand 0-4.

De wedstrijd lijkt gespeeld en om te voorkomen dat Meerkerk in de rust toch nog gevoel kreeg dat het nog kan, is het in de 47e al direct raak.

Jordy Kreukniet is er op rechts vandoor en hij weet Geert Cleef te bereiken, die met links raak schiet: 0-5.

Wat een weelde. In de 58e minuut blaast scheidsrechter IJzerman af, omdat hij zelf niet verder kan.

Hij heeft teveel last van een blessure. Gelukkig kan de wedstrijd toch doorgaan. De keeperstrainer van Meerkerk neemt de fluit over en heeft dat goed gedaan.

De enige tegengoal van Meerkerk is voor de statistieken: 1-5.

Een schitterende overwinning voor ZBC’97 waardoor het met dertig punten steviger op de zevende plaats staat en verrassend de koppositie in de derde periode pakt.

ZBC’97 heeft als enige zeven punten uit drie wedstrijden.

Nog zes wedstrijden te gaan ….. Wie had dat tijdens de winterstop, toen ZBC’97 tien punten had, durven denken!