Gezellig Sinterklaasfeest ZBC!

Gezellig sinterklaasfeest ZBC ‘97 Afgelopen zaterdag 2 december kwamen alle pupillen van ZBC samen met hun vriendjes en vriendinnetjes om het Sinterklaas feest te vieren.

Ondanks de kou buiten, was het binnen in de kantine lekker warm en stonde ln de kruidnoten al te wachten op de kids. Een groot aantal kinderen moesten uiteraard eerst in de ochtend nog hun wedstrijden voetballen en dat ze klaar voor de Sint waren hebben ze uitstekend bewezen door bijna alles winnend af te sluiten!

Naast de pepernoten kregen de kids eerst een lekker patatje, zodat ze met gevulde magen aan het middagprogramma konden beginnen.

Terwijl de laatste kinderen nog aan de patatjes zaten kwamen er ineens 2 Pieten binnen en werd de boel al meteen op stelten gezet.

Uiteindelijk bleken het de bingo Pieten te zijn en toen alle kinderen een plekje en een stoel gevonden hadden kon de Pieten Bingo beginnen.

In 3 ronden met telkens eerst 1 rijtje, dan 3 rijtjes en uiteindelijk volle kaart waren er uiteindelijk een hoop verschillende bingo winnaars die een leuke prijs uit mochten zoeken.

Om 2 uur bleek één van de Pieten een extra zintuig te hebben, want ineens had hij Sinterklaas gevonden en kwamen ze samen de trap op gelopen om zich door de blije gezichten van de kinderen richting het podium te begeven.

Gelukkig hadden de Pieten een comfortabele stoel op het podium neergezet, zodat de Sint lekker kon zitten en zijn grote boek erbij kon pakken.

Sinterklaas was erg blij om dit jaar ook weer bij onze mooie vereniging te zijn en sprak zijn waardering uit voor de jeugdafdeling van ZBC en het feit dat er zoveel kinderen speciaal voor hem waren gekomen.

Er was echter wel één probleem dat nog opgelost moest worden, want Sinterklaas was namelijk bij zijn laatste bezoek in onze kantine zijn ring kwijtgeraakt en die wilde hij uiteraard graag terug…..maar de Pieten konden hem niet vinden.

Gelukkig zijn de ZBC-kids altijd erg behulpzaam en samen gingen ze direct op zoek en na een flinke speurtocht vond Aaron de ring gelukkig terug en kon het feest weer door. Sinterklaas vroeg de kinderen in leeftijdsgroepjes bij zich en samen werden mooie liedjes gezongen.

Uiteraard kreeg ieder kind kreeg een lekkere chocoladeletter en een handje pepernoten mee.Toen iedere groep geweest was, mochten de kinderen om de beurt hun cadeautje op komen halen en tot slot ging iedereen met de Sint & Pieten op de foto.

Onder begeleiding van het bekende “Dag Sinterklaasje“ vertrok de Sint naar de volgende bestemming en hopen we hem volgend jaar weer te mogen verwelkomen bij onze club!

Namens Sinterklaas en zijn Pieten én de kinderen van ZBC bedanken wij iedereen die heeft meegewerkt aan deze fantastische dag !