ZBC’97 veel beter en wint ruim van Groote Lindt “5-2”

Zaterdag begon de competitie meteen met een derby tussen twee ploegen die een week eerder ook al tegenover elkaar stonden voor een wedstrijd om de districtsbeker.

Toen eindigde de uitwedstrijd voor ZBC’97 in een gelijkspel: 2-2. Net als vorig week kwam ZBC’97 snel op voorsprong na een terecht gegeven strafschop,, na zeven minuten werd Elvis Versluis onregelmentair onderuit gehaald binnen de 16 meter van Groote Lindt, wat resulteerde in een terecht gegeven strafschop. Aanvoerder Geert Cleef bleef rustig, stuurde de keeper de andere hoek in en schoof de bal in de rechterhoek: 1-0.

Beiden ploegen probeerden goed te voetballen. Groote Lindt had veel moeite met de snelle spits van ZBC’97, maar tot meer doelpunten leidde dat voor rust niet.

Daarna was het wel snel raak. Elvis Versluis veroverde de bal, speelde Geert Cleef aan en die stuurde met een steekbal Rayson Koeiman de diepte in.

Hij ging alleen op de keeper af en schoot beheerst raak: 2-0. Nog geen twee minuten later schoot Hicham Bachau na een paar goede combinaties, de aansluitingstreffer binnen: 2-1.

De spanning nam weer toe, maar dat duurde niet lang, want binnen tien minuten na de 2-1, was onze snelle spits twee keer de verdediging van Groote Lindt te snel af: 4-1.

Bij dat doelpunt vlagde de assistent-scheidsrechter voor buitenspel, maar de scheidsrechter dacht daar – terecht – anders over.

De scheidsrechter had in de eerste helft de grensrechter al aangesproken op het vlaggen bij (vermeend) buitenspel.

De assistent-scheidsrechter gooide zijn vlag neer en liep naar de dug-out. Daarbij werd er over en weer wat geroepen en dat leidde tot tumult, waarop de scheidsrechter iedereen naar de kleedkamers stuurde om af te koelen.

Terug op het veld en voordat er weer gevoetbald werd, kreeg een speler van ZBC’97 zijn tweede gele kaart. Volgens de scheidrechter op advies van een waarnemer, maar deze beweerde dat hij dat niet gezegd had en dus trok de scheidsrechter de kaart weer in. Een curieus moment. Met nog 25 minuten te voetballen was de spanning wel uit de wedstrijd.

Halverwege die minuten schoot Max Spruijt nog wel de 4-2 binnen, maar het slotakkoord was voor ZBC’97.

In de extra tijd belandde de bal bij Kenneth Klaverweide die vanaf de rand van het strafschopgebied naar binnentrok, drie Lindtenaren omspeelde en de bal langs de keeper in de verre hoek schoot: 5-2.

Het was weer een enerverende middag met een mooi resultaat voor ZBC’97!