Zeer geslaagde Nationale Voetbaldag en Familietoernooi bij ZBC‘97

Wat een drukke week, eerst 4 dagen avond4daagse lopen en dan werd op zondag 11.06.2022 werd bij ZBC ’97 weer het jaarlijkse familie voetbaltoernooi georganiseerd.

Dit jaar werd door de organisatie de combinatie gemaakt 9met het National Voetbalweekend van de KNVB.

Alle kinderen waren dus al vanaf 10.30 uur op de club en werden in leeftijdscategoriën in gedeeld.

De kleinere jeugd tot 8 jaar ongeveer deed leuke spelletjes zoals voetbaltjoeken, wielschieten en bowlingvoetbal in de voetbalkooi en voor de wat oudere kids was er een rondje met onder andere de snelheidsmeter, een opblaasbaar pannaveld en gaten schieten en latje trap op het hoofdveld geregeld.

Op beide locaties werd het een zeer succesvolle ochtend en hadden alle kids het fantastisch naar hun zin.

Door de stralende zon moest er uiteraard wel veel gedronken worden, dus af en toe lagen de spellen even stil, maar de aanwezigheid van een zwembadje en waterfontein maakte ook veel goed.

De penaltybokaal op de keeper van het eerste Michael werd een spannende strijd dit jaar tussen de winnaar van vorig jaar Ali en de uitdager Ammar, waarbij de laatste er met de prijs vandoor ging en er dus een nieuwe winnaar was.

Rond de middag kregen de kinderen een lekkere hamburger en gezond fruit van onze gulle dagsponsoren Vleeschmeester Ambacht en Lidl Zwijndrecht, zodat iedereen zijn buikje vol had voor het middagprogramma. Hulde voor het keukenteam, dat weer een topprestatie leverde, ook met de huisgemaakte sate die als zoete broodjes over de toonbank ging.

Ook werd er volop van het springkussen genoten en met water gekliederd in een zwembadje.

Om 13 uur was het dan toch echt tijd voor het familie voetbaltoernooi.

In 4 poules werd gestreden om de winst op het zonovergoten hoofdveld.

Er waren twee poules zonder kinderen en twee poules met kinderen, die toch eigenlijk stiekem het belangrijkste was.

In de finale van de poules zonder kinderen wist “Team Blokpoel” uiteindelijk de winst te pakken door in een zinderende strijd van “La Famiglia” te winnen.

Ook de poules met kinderen waren erg spannend en iedereen deed zijn uiterste best om doelpunten te maken en zo hoog mogelijk te eindigen.

Uiteindelijk gingen de bronzen medailles naar de teams van de “Omar Giants” en “De Vosjes”, het zilver was voor “Fc Drerries” en “Team BhaiBhai”, maar het beste van de dag en daarmee de gouden medailles waren voor de teams “Dostana Jr.” en “Team Keano”. 

Aan het einde van de dag ging iedereen uiteindelijk weer naar huis, moe maar voldaan.

De KNVB is ook nog langs geweest om een promotiefilmpje en foto’s te maken voor hun website, dus wellicht ziet u ZBC’97 daar terug.

De organisatie wil graag alle deelnemers, supporters en vrijwilligers van harte bedanken voor hun aanwezigheid en inzet.