Topweek voor de ZBC jeugd

Op een doordeweekse donderdag is het normaal geen voetbaldag, maar met Hemelvaartsdag op 18 mei lag dat even anders. Onze buren van Pelikaan organiseren dan namelijk een jeugdtoernooi en ook onze pupillen waren hierbij uiteraard aanwezig.

In de ochtend speelden de jo7-8-9 en in de middag de jo13 (helaas geen jo12 toernooi dit jaar).Met prima voetbalweer, droog en niet te warm, werd het een mooie dag. 

Uiteindelijk wonnen de teams mooie bekers en werden zowel de jo7 als de jo13 ongeslagen kampioen ! Jo8 werd achter ASWH nét keurig 2e en jo9 had het lastiger oa tegen twee hoofdklassers maar werd uiteindelijk toch netjes 4e.

Na afloop kreeg iedereen een medaille als aandenken en in onze eigen kantine nog een lekker patatje en wat drinken om de dag feestelijk af te sluiten.

Op zaterdag stond natuurlijk ook weer “gewoon” de competitie te wachten met de laatste speeldag van de 4e fase. Jo7 pakte op bezoek bij Rijsoord in alle 3 de potjes de volle buit; 3-1 tegen Rijsoord, 6-3 tegen Papendrecht en 8-0 tegen Dordt Amateurs.

Jo8 deelde op bezoek bij Oranje Wit een spreekwoordelijke tik uit door een 3-7 overwinning mee terug naar ZBC te nemen. Ook jo12 speelde uit en moest de Moerdijk Brug over richting Lage Zwaluwe en speelde bij de plaatselijke ST Zwaluwe/DHV.

Een goede teamprestatie en echt hard werken voor elkaar, leverde een mooie en verdiende 3-5 overwinning op.Voor jo9 stond een uitwedstrijd bij VVGZ op het programma, maar door drukke bezetting kon dat pas om 14.00 uur…. In overleg met de tegenstander hebben we dit kunnen wisselen en speelden we thuis. 

Het begin was moeizaam, maar mede door een sterk keepende Aaron hielden de jongens de nul en droop VVGZ met een 5-0 nederlaag af.Het slotakkoord was voor jo13, dat de koploper DFC op bezoek kreeg.

Onze jongens en meiden bleken hier echter totaal niet van onder de indruk en namen een brutale 3-1 voorsprong, maar deze hield niet stand en DFC kwam terug tot 3-3.

Na een spannende slotfase bleven de punten toch gewoon in Zwijndrecht en wist onze jo13 met 4-3 te winnen.Al met al dus een topweekend voor de ZBC jeugd met alleen maar klinkende overwinningen 💪

Volgend weekend speelt alleen jo13 nog een inhaalwedstrijd tegen Papendrecht en heeft de rest een vrij Pinksterweekend. Uiteraard trainen we nog lekker door en staan er nog een aantal toernooien op de speelkalender voor de jeugd. 

Ook doet ZBC mee met de avondvierdaagse, opgeven kan via deze link. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe5gxFJj7-_186ktQpVC1sO6_ijUbxxpzNiltjtfVXrxbXpyg/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0&usp=mail_form_link

Tot slot verwachten we iedereen ook tijdens de nationale voetbalsdag/familie toernooi op 11 juni, opgeven kan ook nog via https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdkvhaxyAX6Leg8Prn4CJH_cZ6nZVPSDKUA4-vTllYeV7wmSw/viewform