Wederom volle bak winst voor de ZBC’97 jeugd!

Afgelopen zaterdag was het wederom volop genieten voor de ZBC jeugd (en hun ouders en begeleiders). Nadat vorige week iedereen thuis speelde, moesten alle teams nu buiten Zwijndrecht aantreden.

Ook dit weekend verliep wederom zeer succesvol.

JO-7, JO-8 en JO-12 begonnen allemaal tegelijk al vroeg om 08.30 uur. JO-7 speelde uiteraard weer een toernooi vorm.

Op de velden van IFC in Ambacht werd eerst RCD met 10-0 opzij gezet, gevolgd door een overwinning van 10-1 op Pelikaan.

Tegen de thuisvoordeel van IFC hadden onze mannen het net als vorig weekend een stuk lastiger en bleef de teller op een 2-2 eindstand steken.

Al met al een prachtige resultaat. Onze JO-8 speelde bij de buren van ASWH en was erop gebrand de ingezette winstreeks een goed gevolg te geven en dat lukte! Onder de bezielende coaching en aanmoediging van Willem werden ook hier de punten mee naar Zwijndrecht genomen na een 4-6 overwinning.

Een eindje verderop in Rijsoord trapte onze JO-12 tegelijkertijd af tegen de plaatselijke voetbalvereniging. Het bleek niet zo’n gezellige wedstrijd te worden, want Rijsoord schuwde fysiek contact absoluut niet en de scheidsrechter vond het zelfs bij zeer gemene overtredingen niet nodig om in te grijpen.

Gelukkig lieten onze jongens zich absoluut niet intimideren, maar lieten ze juist hun voeten spreken. De Rijsoordse schoppers bleven achter met een klinkende 0-11 pak op hun broek en de nul voor Nikky!

Een kwartiertje later startte ook onze JO-9, uit in Lage Zwaluwe bij ST Zwaluwe/DHV. Het werd een sportieve pot waarbij uiteraard wel fel voor elke meter werd gestreden.

Toen een 2-6 voorsprong uit handen werd gegeven, ging de tegenstander weer vol in de overwinning geloven. Zo ver kwam het gelukkig niet, want na een afstandsknal van Ewan met links en een mooie schuiver van Darryl met rechts (zijn chocoladebeen) trok ZBC’97 met 6-8 aan het langste eind.

Tot slot mocht om 10.30 uur onze JO-13 naar Kinderdijk om daar tegen de leeftijdsgenoten van De Zwerver te spelen. En jawel, ook daar werd het een ZBC overwinning!

De stand op de ranglijst doet anders vermoeden, maar dit komt omdat er per ongeluk door De Zwerver 3-1 is ingevuld ipv 1-3. Uiteraard wordt dit nog gecorrigeerd.

Al met al weer een super mooie zaterdag voor onze ZBC’97 jeugd.

Komende zaterdag 18 februari spelen de kinderen geen voetbal, maar vanaf 12 uur allerlei leuke spelletjes in de kantine tijdens een super gezellige kindercarnaval.

We gaan allemaal leuke spellen doen; popcorn en suikerspinnen eten en we maken er een dolle boel van.Als je nog niet ingeschreven hebt; doe dit snel via deze link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe5gxFJj7-_186ktQpVC1sO6_ijUbxxpzNiltjtfVXrxbXpyg/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0