Volop winst voor de ZBC’97 jeugd.

Afgelopen zaterdag was het weer volop genieten voor de ZBC pupillen. Behalve JO-13 mochten alle teams thuis aantreden en dat was zeker niet zonder succes.

JO-7, JO-8 én JO-12 begonnen allemaal tegelijk om 09.00 uur. JO-7 speelde een toernooi vorm tegen teams van GSC/ODS, Heerjansdam en IFC, waarbij GSC/ODS nog de meeste weerstand bood en het team van leider Omar uiteindelijk toch met 6-4 won.

Tegen Heerjansdam (6-0) en IFC (4-1) ging het een stuk gemakkelijker, super om de ontwikkeling van dit team te zien.

JO-8 was door 3 zieken een beetje gehavend, maar desondanks hadden de 6 overgebleven kanjers geen kind aan Pelikaan; met een 14-3 nederlaag dropen de Peli’s gedesillusioneerd af.

Hoewel dit team nog niet zo heel lang bij elkaar speelt, slagen Willem en Patrick erin de jongens wekelijks beter te laten presteren en met veel plezier te laten voetballen.

Aan de andere kant van het hoofdveld was onze JO-12 tegelijkertijd bezig om Oranje Wit een spreekwoordelijk pak slaag te geven. Onder de vakkundige wedstrijdleiding van scheidsrechter Maurice, wisten de 2 dames en de heren van leider Amer 12 keer te scoren en omdat het verdedigend ook redelijk stond werd de eindstand van 12-5 genoteerd.

Na al deze successen was het om 10.30 uur de beurt aan JO-9, die in Pelikaan een sterke tegenstander troffen en net als JO-8 was ook dit team door 2 zieken enigszins gemankeerd.

De eerste helft was volledig voor ZBC met een 4-1 tussenstand. De keeperswissel van Pelikaan én het missen van een flink aantal kansen van ZBC zorgde voor een spannende tweede helft, waarbij onze mannen uiteindelijk de 4-3 overwinning binnen konden slepen en ook trainers Anand en Marnix konden proosten op de overwinning.

Al met al een mooie zaterdag voor iedereen die ZBC een warm hart toedraagd. Komende zaterdag 11 februari spelen alle jeugdteams uit verspreid over Rijsoord, Ambacht, Kinderdijk en Lage Zwaluwe; komt u uw favoriete team aanmoedigen?

De week erna verwachten we alle kinderen ’s-middags vanaf 12 uur bij ZBC voor een super gezellige kindercarnaval.

We gaan allemaal leuke spellen doen; popcorn en suikerspinnen eten en we maken er een dolle boel van.

Als je nog niet ingeschreven hebt; doe dit snel via het onderstaande url;

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe5gxFJj7-_186ktQpVC1sO6_ijUbxxpzNiltjtfVXrxbXpyg/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Poster-carnaval-18.02.2023-AG-1