Gezellig sinterklaasfeest ZBC‘97

Afgelopen zaterdag kwamen alle kinderen van ZBC samen met hun vriendjes en vriendinnetjes om het Sinterklaas feest te vieren.

Na een paar moeizame Corona jaren, kon de Sint met zijn Pieten eindelijk weer gezellig langskomen in Zwijndrecht en dat hebben we geweten. 

De kinderen van JO 7, 8 en 9 moesten in de ochtend eerst nog hun wedstrijden voetballen en dat ze klaar voor de Sint waren hebben ze uitstekend bewezen door alle drie alles winnend af te sluiten !!

Dat was op zich al een feestje waard natuurlijk. 

Hun patat en snacks hadden ze dan ook dubbel en dwars verdiend, zodat we met gevulde magen aan het middagprogramma konden beginnen. 

Verdeeld in 5 groepen werd de Grote ZBC  Sinterklaasquiz een prooi voor het team van Aaron, Rishayel, Hannah, Ömer, Rajiv en Lauren. Zij hadden slechts 4 van de 36 vragen fout, zeer goed gedaan.

Foto het winnende team.

Vervolgens gingen de kids aan de slag met hun Sinterklaastekening die uiteindelijk door de Pieten beoordeeld zouden worden. In de categorie tot 6 jaar won Jaylinn en vanaf 6 jaar won Marlon; goed gedaan ! 

Ook de andere tekeningen zijn met Sinterklaas meegegaan en zullen een mooi plekje in het Pietenhuis krijgen. 

Om 2 uur was het dan eindelijk zo ver, allereerst kwamen er wat ondeugende Pieten binnen die volop pepernoten door de kantine strooiden en alle kinderen overladen met lekkers. Daarna werd ook Sinterklaas binnen gehaald en kon de Goedheiligman na een lange rit lekker op zijn stoel op het podium plaats nemen.

Sinterklaas sprak zijn waardering uit voor de jeugdafdeling van ZBC die zich zo fantastisch aan het oprichten is na moeilijke tijden en nu inmiddels met 5 teams actief is.

Hierna werden alle kinderen 1 voor 1 naar voren gehaald en nam de Sint de tijd voor een praatje, gelukkig durfden bijna alle kinderen bij de Sint op schoot en werden veel leuke foto’s genomen. Ook blijken er een paar échte zangtalenten bij ZBC rond te lopen. 

Na een tijdje leek de Sint een beetje verstrooid, want hij wilde bijna weggaan zonder de kinderen een cadeautje te geven…..gelukkig wisten de Pieten dit te voorkomen, maar waar waren die cadeautjes nou ook al weer?

Snel gingen alle kinderen op zoek en gelukkig stonden de zakken nog ergens in de kantine en liep het toch goed af. 

Toen iedereen zijn cadeautje, chocolade letter en snoepzakjes had gekregen vertrok Sinterklaas naar andere verenigingen.

Hierna mocht iedereen zijn cadeautje open maken en aan de blije gezichten te zien had Sinterklaas de juiste keuzes gemaakt 👌

Namens Sinterklaas en zijn Pieten én de kinderen van ZBC bedanken wij iedereen die heeft meegewerkt aan deze fantastische dag !

Met vriendelijke groet, 

Marnix Vos