De kop is eraf, de jeugd is weer begonnen !

We zijn alweer een paar weken aan het trainen, er komen steeds meer kinderen bij en de teams zich langzaam aan het vormen. Wedstrijden hadden we nog niet, maar inmiddels is de competitie begonnen.

Het nieuwe JO-09 en JO-13 hadden net na de vakantie al wel een toernooi gespeeld bij SV Marvilde in Veldhoven.

Hoewel het meer dan een uur rijden was, bleek dit het zeker waard.Onze JO-09 wist van alle Nederlandse tegenstanders te winnen, alleen het Belgische Turnhout bleek in de finale te sterk, waardoor een mooie beker voor de 2e plek mee naar Zwijndrecht kon.

Voor onze JO-13 bleken de tegenstanders een maatje te groot helaas, maar het toernooi bood onze kids wel mooi de gelegenheid te wennen aan het 11:11 spelen op een groot veld en alle regels rondom buitenspel die hierbij komen kijken.

We bedanken SV Marvilde voor de goede zorgen en een leuk toernooi en komen volgend jaar graag terug.

Afgelopen weekend is onze jeugd na de zomervakantie ook weer begonnen met de wedstrijden.

JO-09 was om 08.30 uur als eerste aan de beurt en liet met een klinkende 0-7 overwinning in Nieuw-Lekkerland de plaatselijke vv gedesillusioneerd achter op de terugweg richting Zwijndrecht. Ook de kids van JO-07 moest vanaf 08.30 hun 3 potjes in het mini-toernooi bij FC Dordrecht Amateurs spelen.

Leider Omar was zeer tevreden met 2 winstpartijtjes en een kleine nederlaag voor de eerste maal in de nieuwe samenstelling waarbij het voor de meeste kids ook hun eerste échte wedstrijden waren.

Om 10.30 uur trapte JO-13 af tegen ASWH en wisten zij 3 mooie, uitgespeelde goals te maken. Helaas waren onze kids nog iets te vrijgevig en kreeg de tegenstander 5 doelpunten cadeau. Naast de ene goede goal die zij maakten kwam hierdoor helaas de 3-6 eindstand op het scorebord.

Hier is nog wat werk aan de winkel voor leiders Maurice en Robin, want cadeautjes houden we liever binnen ZBC 😊.

JO-13 bedankt Nikky, de keeper van JO-12, voor haar hulp, hopelijk is Savian snel weer van de partij, want als beide teams tegelijk moeten spelen is het toch wel lastig voor haar.

JO-12 speelde op verzoek van Groote Lindt pas afgelopen maandag, maar dit weerhield het team van leider Amer er niet van flink huis te houden de rood-witten op een klinkende 10-4 nederlaag te trakteren; dit zijn natuurlijk de cadeautjes die we wel graag uitdelen.

Met de indeling voor JO-08 is helaas bij de KNVB iets misgelopen, dus die moeten helaas nog even wachten en zullen deels ook om de beurt bij JO-07 mee rouleren.

Komende zaterdag speelt JO-07 bij Wieldrecht en de overige teams allemaal thuis, bent u erbij? 😊