ZBC’97 PROMOVEERT!

Finale

Op het terrein van Roda Boys Bommelerwaard in Aalst begon ZBC’97 zaterdag met goed aanvallend voetbal. Dat leidde in de zestiende minuut tot een mooie combinatie tussen Remco Bakker en de opkomende rechterverdediger Braulison Zimmerman.

Hij zorgde voor een perfecte voorzet op onze spits Jeffrey Gooshouwer en die rondde keurig af: 1-0.

Na de drinkpauze halverwege de eerste helft kreeg OSS’20 de overhand en ZBC’97 liet dat gebeuren, maar het leverde OSS’20 nog geen echte kansen.

Iets wat in de 2e helft totaal anders zal worden. Na negen minuten sloeg de wedstrijd om in een bizar schouwspel waarin OSS’20 binnen minder dan vier minuten tijd de hele wedstrijd op zijn kop zette door twee maal te scoren, op dat moment niet raar, OSS’20 zat in een ongelooflijke flow waarin alles meezat.

Trainer Robert Mohan bracht kort hierna twee verse wissels om een verandering tot stand te brengen, zonder het gewenste resultaat en tot schrik en verdriet van iedereen die ZBC’97 lief is, werd het zelfs nog 1-3.

Tijdrekken daar waren de jongens van OSS’20 goed in, maar ZBC’97 liet zich niet gek maken en ging door zonder op te geven, met man en macht naar voren werd de druk op het doel van OSS’20 gemaximaliseerd, maar tot doelpunten leidde dat nog niet.

Geef nooit op!

Wie geloofde er na 85 minuten nog in de kansen voor ZBC’97 dat op dat moment nog met 1-3 achterstond? Tuurlijk iedereen droomde van DE ommekeer van de eeuw, maar een beetje somber waren sommigen wel, tot daar de 88e minuut!

Een corner van rechts die snoeihard door onze centrumverdediger Bright Adouvi wordt ingekopt: 2-3. Kan het dan toch nog? Je hoorde een zucht over het sportpark gaan, hoeveel tijd trekt de scheidsrechter bij, voor alle wissels, zogenaamde krampgevallen bij OSS’20 en andere vormen van tijdrekken?

ZBC’97 speelde al vol op de aanval en zette nog meer druk en dan, in de 94e minuut, is daar Elvis Versluis met een Cruijffiaanse schijnbeweging naar links naar rechts langs zijn tegenstander en met een prachtige krul in de verre rechterbovenhoek: 3-3.!!

Verlengen

De 1e helft van de verlenging is nog niet gestart en Mo Auassar ontpopt zich tot de man met de gouden pantoffel, even voorbij de middenlijn (zeker 50 meter van de doellijn) Mo kijkt, Mo ziet en plaatst de bal zonder te twijfelen schitterend over de keeper van OSS’20: 4-3!

Slotakkoord

Het slotakkoord viel in de 2e helft van de verlenging, elke hoop werd teniet gedaan door een prachtige solo na een even fraaie dieptepass, twee verdedigers afschuddend passeert Elvis knap de keeper van OSS’20 en bezorgd ZBC’97 de welverdiende promotie naar de 3e klasse.

Voor het eerst in haar bijna 25-jarige bestaan promoveert ZBC’97 via de na competitie naar de 3e klasse, iets waar iedereen zo hard voor heeft gewerkt.

Een fantastische prestatie van het hele team en staf. Maar ook met dank aan alle vrijwilligers en supporters die het elftal en de club al 25 jaar steunen in goede en minder goede tijden.

ZBC’97 Gefeliciteerd!!!!!