ZBC’97 naar de finale nacompetitie, na thriller van een wedstrijd! Met Kilsdonk als held van de dag!

Waar de warme zonnige zomer avond begon met vuurwerk duurde het tot ruim in de 65ee minuut voordat de wedstrijd zich ontpopte tot een heuse thriller die ruim 120 minuten duurde met als gevolg een mooi extraatje bij een stand van 2-2.

Een wedstrijd met in de hoofdrol Elvis (alias Ella) en Mike (alias de kille)

De Opstelling:

Met op het doel: Mike Kilsdonk (alias de kille)

Verdediging: Liomar | Greg | Bright | Brauli

Middelveld: Eddy | Mario | Kenna K

Aanvallers: Jeff | Gio | Elvis

Wissels: Remco | Geert | Nadir | Kenna A | Luca | Mo

De wedstrijd:

De wedstrijd begon met een goed aanvallend ZBC’97 die de tegenstander vanaf de 1e minuut hun wil oplegde, het was vanaf de 1e seconde duidelijk wat het doel was van vanavond, winnen!

Al snel volgde de 1e kans die in vele ogen op onreglementaire wijze ongedaan werd gemaakt door de keeper van  SV TOP en toch duidelijk een penalty, helaas zagen de leidsmannen dit anders.

Helaas zat de scheidsrechter van vanavond er vaker naast, de op grote afstand fluitende leidsman zag een duidelijke handsbal over het hoofd, evenals een duidelijke penalty maar opnieuw anders beoordeeld.

Kort hierna ontstond opnieuw een mooi uitgespeelde kans na een knappe actie (een tweetje tussen Jeff en Elvis) maar opnieuw stranden de actie in schoonheid na een zeer knappe redding van de keeper van SV TOP, die uiteindelijk de gehele wedstrijd een serieuze sta in de weg zal blijven.

De gehele 1e helft bleef ZBC’97 de bovenliggende partij met veel balbezit en soms mooie aanvallen, met zo nu en dan een grote kans, maar met de rust stond het nog steeds 0-0 waar het zomaar 3-0 had kunnen staan.

Zoals vaker dit seizoen een ZBC’97 die duidelijk het betere spel heeft, en de tegenstander hun wil oplegt maar niet altijd even efficiënt en gelukkig in de afwerking.

De 2e helft met een iets matter startent ZBC’97 of kunnen we zeggen frisser SV TOP, in werkelijkheid kwam SV TOP iets meer in de wedstrijd, doordat het goed aanvallende spel van ZBC’97 in de 1e helft toch wel de nodige energie had gekost, maar tot grote kansen kwam SV TOP niet, en mochten de tot dat moment sportief spelende bezoekers in de buurt komen van het doelgebied dan stonden daar onze verdedigende toppers Liomar | Greg | Bright | Brauli van vanavond samen met de goed keepende Kilsdonk die vanavond zoals vaker laat zien eigenlijk 1e keeper hoort te zijn maar liever met zijn vrienden in het 4e acteert (als speler).

Ook ZBC’97 kreeg in het begin van de 2e helft niet veel kansen, maar werden wel meerdere keren gevaarlijk rond de 16 meter van SV TOP maar je kon duidelijk zien dat de vermoeidheid en warmte mee ging spelen zonder dat het spelbeeld van de 1e helft nu echt veranderd was.

ZBC’97 goed maar soms gemakzuchtig in de opbouw maar wel duidelijk met de drive naar voren, en zoals zo vaak luidt de regel, scoor je zelf niet dan doet de tegenstander dit, en dit gebeurde dan ook  in de 65e minuut.

Na een aanval op links, verdween een schot, via de paal pardoes voor de voeten van een SV TOP speler die zonder te twijfelen kilsdonk verschalkte, volkomen kansloos, achter de goed en attent keepende kilsdonk.

Met nog minder dan 20 minuten te spelen in de 71e minuut welteverstaan toverde Greg een werkelijke wereld paas op Elvis die de bal in eens op 25 meter van het vijandig doelgebied met een LOB over keeper plaatste en zo voor de verdiende 1-1 zorgde.

De kleine maar oh zo snelle en behendige Elvis tekende hiermee al weer voor zijn 17e doelpunt van het seizoen en zijn 50e officiële goal in zijn carrière (let op, dit zijn er aanzienlijk meer, maar veel goals zijn niet officieel vast gelegd bij de KNVB)

Het kwam verder binnen de reguliere speeltijd niet meer tot een doelpunt.

De Verlenging:

De 1e verlenging was nog geen 9 minuten bezig en Elvis tekende voor de 2-1, werkelijk een wereldgoal vanuit een vrijetrap door onze eigen vrijentrappen koning, met een Braziliaanse kurf wordt de bal snoeihard in de kruising geschoten, waarna alles en iedereen van ZBC’97 ontploft, 2-1 !!!

Helaas ontpopte de wedstrijd zich verder tot een heuse thriller, en ver in de 1e helft van de verlenging na een dubieus gegeven corner viel de bal via de paal vanuit de kluts vrij voor de voeten van de spits van SV TOP die de bal door een menigte van spelers diagonaal hard en laag in de hoek kon schieten, opnieuw een klutsbal die ongelukkig voor ZBC’97 maar gelukkig voor de voeten van een speler van SV TOP beland.

PENALTY’S

  • 1e penaltynemer: Greg
  • 2e penaltynemer: Bright
  • 3e penaltynemer: Brauli
  • 4e penaltynemer: Kenna
  • 5e penaltynemer: Liomar

Iedereen weet dat penalty’s nemen vergelijkbaar is met een loterij,  maar een Penalty Killer op doel en een beetje gelukt helpt altijd.

De 1e penalty ZBC’97: werd subliem ingeschoten met een net zo’n fraaie aanloop vooraf, we wisten dan Greg kon dansen maar dat hij dit ook kon tijdens een aanloop weten we nu ook. Hard en zuiver volkomen onhoudbaar.  1-0

De 1e penaltynemer SV TOP: Deze werd mede door Kilsdonk daadkrachtig op de LAT gekeken, dit betekende een snelle voorsprong voor ZBC’97. 1-0

De 2e penaltynemer ZBC’97: Bright net als Greg overtuigend ingeschoten, opnieuw de keeper volkomen kansloos. 2-0

De 2e penaltynemer SV TOP: Goed ingeschoten overtuigend laag in de linkerhoek, helaas kwam Kilsdonk net een fractie van een centimeter te kort.  2-1

De 3e penaltynemer ZBC’97: Mo, net als alle voorgaande penalty’s zeer overtuigend ingeschoten, hard en laag in de hoek, de keeper opnieuw totaal kansloos. 3-1

De 3e penaltynemer SV TOP: Goed ingeschoten overtuigend laag in de rechterhoek. 3-2

De 4e penaltynemer ZBC’97: Kenna, waar Kenna nooit faalt helaas niet goed genoeg ingeschoten en goed gekeerd door de goed spelende keeper van SV TOP. Maar ook de beste spelers overkomt dit, no worries Kenna! We still love you Bro! 3-2

De 4e penaltynemer SV TOP: Goed ingeschoten half hoog in de rechterhoek. 3-3

De 5e penaltynemer ZBC’97: Liomar, De 5e en laatste penalty wordt ondanks dat de druk hoog is, keurig en onhoudbaar ingeschoten. 4-3

De 5e penaltynemer SV TOP: Kilsdonk de Held van vanavond ! Een goed ingeschoten penalty wordt nog beter gekeerd door Kilsdonk alias de Kille en verzekerd ZBC97 van een finale plek zaterdag aanstaande! Gevolgd door een groot feest 4-3