Topprestatie ZBC jeugd in Waddinxveen

Afgelopen zaterdag 4 juni waren onze JO-8 en JO-12 te gast bij Be Fair op Sportpark ‘t Suyt in Waddinxveen.

Het verzamelen was al om 08.15 uur in Waddinxveen, dus lekker vroeg op voor de kids en hun ouders, maar dit bleek niet voor niks 😎JO-12 werd vooraf in de kleedkamer al gehuldigd voor hun kampioenschap in de competitie 2 weken terug en dus had iedereen al voor het toernooi een mooie beker te pakken!

JO-12 Kampioen

De eerste 2 wedstrijden leken ze hier nog een beetje van onder de indruk te zijn, want met 0-0 tegen Barendrecht en 1-1 tegen Hekelingen door een goal vlak voor tijd van Annou, begonnen ze met slechts 2 punten uit 2 wedstrijden.

Vooral in de 2e wedstrijd werden er gelukkig al wel veel kansen gecreëerd en dit bleek een opmaat naar betere prestaties, want de 3e wedstrijd werd door goals van Ziad en Sem met 2-0 terecht van Forum Sport gewonnen.

Door gunstige uitslagen in de andere wedstrijden, bleek vervolgens dat onze JO-12 de toernooiwinst in eigen hand had…maar dan moest er natuurlijk nog wel “even” gewonnen worden. En dát lukte!

Ook het organiserend team van Be Fair werd met 2-0 ingemaakt en dus werd coach Maurice met zijn JO-12 de terechte kampioen!

Ook JO-8 was uitgenodigd door Be Fair en dit was niet zonder succes 😉 ZBC kwam prima uit de startblokken en de eerste wedstrijd werd direct een klinkende 5-0 overwinning op EMM ‘21 gevierd.

Hierna volgde een wedstrijd tegen het thuisteam van Be Fair, wat beduidend sterker oogde in de warming-up. Dit bleek de eerste helft ook, want het duurde tot 10 seconden voor de rust tot de eerste goal viel.

Hierna bleek het verzet echter gebroken en kon JO-8 uitlopen naar een excellente 7-0 💪Omdat Haastrecht niet op kwam dagen, moest de wedstrijd tegen Hazerswoudse Boys de beslissing brengen.JO-8 startte goed, mistte nog erg veel kansen, maar stond in de rust wel met 2-0 voor.

Na de rust had de tegenstander versterking uit de hoge hoed getoverd en kreeg JO-8 het nog erg moeilijk, mede ook doordat we zelf kansen bleven missen. Na de toeter stond er echter toch een 2-1 winst op het bord, dus werd ook het JO-8 van coach Marnix kampioen!

Wat een schitterende dubbelslag voor onze jeugd zo richting de zomerstop.

ZBC bedankt Be Fair voor de fantastische organisatie van dit toernooi en tot volgend jaar.