Na 3 keer op rij kijkt doet ZBC-1 weer mee in de top 4.

Drie keer op rij: 4-1 Afgelopen zaterdag speelde ZBC’97 thuis tegen Lekvogels uit Lexmond. Vooraf waren er wat zorgen, omdat er maar liefst vier basisspelers afwezig waren, maar hun vervangers grepen hun kans en speelden zeer gedreven en goed.

Dat resulteerde al in de tweede minuut in de eerste goal. Een goede voorzet wordt door Siebren Hoekstra langs de keeper geschoten: 1-0.

Zeven minuten later schreeuwt de doelpuntenmaker het uit en verlaat geblesseerd het veld. Remco Bakker is zijn vervanger.

Na ruim een kwartier spelen draait een corner van Lekvogels de doelmond in, waar Pim Versluis, de keeper van ZBC’97, de bal ongelukkig op zijn knie krijgt, waardoor de bal via de paal in het doel belandt.

ZBC’97 neemt de aftrap en creëert daaruit meteen een kans. Een mooie voorzet van Liomar Jennie wordt door Rui Almeida Monteiro tot doelpunt gepromoveerd: 2-1.

Dat wordt ook de ruststand. Rui blijft geblesseerd achter in de kleedkamer en wordt vervangen door Joey Zimmer. Er zijn kansen voor ZBC’97 op de derde goal, maar ook voor Lekvogels zijn er mogelijkheden op de gelijkmaker.

Als Liomar Jennie in het strafschopgebied onderuit wordt gehaald, benut aanvoerder Gregory Gyebi in de 80ste minuut de toegekende strafschop.

Daarna rondt Remco Bakker een goede aanval af, door zijn man uit te kappen en de bal in de verre hoek te schieten: 4-1.

Na de 4-1 overwinning op SSW in december en de winst met dezelfde cijfers tegen Peursum van vorige week, wint ZBC’97 voor de derde keer op rij met 4-1 en schuift het op naar de vierde plaats.

Zaterdag wacht een zware uitwedstrijd tegen Asperen. ZBC’97 kijkt ernaar uit!