Goede seizoenstart ZBC’97 jeugdteams

 Een week na de start van de senioren, is afgelopen zaterdag ook de ZBC jeugd weer gestart.Met 4 teams – jawel weer een team erbij 👊 – zijn we de competitie begonnen.Alle teams moesten meteen uit spelen en ook “lekker” vroeg 😉.

Voor een aantal spelers hun eerste wedstrijd ooit en voor anderen weer de eerste keer 6:6 of 8:8, maar allemaal met hetzelfde doel: lekker voetballen, plezier maken en als het even kan ook lekker winnen!

In Dordrecht haalden JO-12 én JO-8 tegelijkertijd bij GSC/ODS hun eerste punten van het seizoen op.JO-12 was te sterk voor GSC/ODS en wist een keurige 1-4 overwinning binnen te halen, terwijl JO-8 geen spaan van hun tegenstanders heel lieten met een 2-32 winst tot gevolg. 

Anand en Melvin hadden het met de JO-7 wat lastiger, doordat er last minute 3 van de 7 kids afhaakten – dat mag niet meer gebeuren in een team hoor ouders – kwam er wat extra druk op het jongste team.

Gelukkig wisten zij zich snel aan te passen en werd alsnog 1 van de poulewedstrijdjes winnend afgesloten. Knap gedaan mannen daar in de vroege ochtend bij Dubbeldam. Om half 11 was de beurt aan JO-11, die voor het eerst op een volledig half veld aantraden tegen IFC.

IFC bleek echter totaal niet opgewassen tegen het aanvalsgeweld en solide verdediging van ZBC; zelfs niet tegen de 2 invallers van onze JO-8 die voor de aflossing zorgden.

Met een officiële vrouwelijke scheidsrechter keurig in pak aan het roer verliep de wedstrijd zeer gunstig voor ZBC en vielen er 17 goals……allemaal voor ZBC dus 0-17👌

Al met al een mooie start van het seizoen en goed om iedereen weer volop plezier te zien beleven op de voetbalvelden.

Komende zaterdag spelen alle teams uiteraard weer; hopelijk kunnen we de goede lijn vasthouden ⚽️