Streep door de rekening voor jeugd ZBC‘97

P E R S B E R I C H T
 
Streep door de rekening voor jeugd ZBC ‘97
 
Bij ZBC zit de jeugdafdeling in de lift en proberen we ook in Corona tijden de kinderen lekker gevarieerd bezig te houden. Naast alle reeds geldende Corona beperkingen op het voetbalveld, was afgelopen week ook de vrieskou spelbreker. Doordat het veld onbespeelbaar was, kon er helaas niet getraind worden en dus ook de onderlinge potjes niet meer gespeeld worden. 
Om de kinderen toch wat leuks te bieden werd door een groep vrijwilligers een spontane, leuke actie op touw gezet.
 

Met vereende krachten werd afgelopen week een groot gedeelte van de ZBC voetbalkooi sneeuwvrij gemaakt en onder water gezet. 

Hierdoor werd een mooie, vlakke schaatsbaan gecreëerd waar de jeugd van ZBC ‘97 zich naar hartelust op kon gaan uitleven. Iedereen was er klaar voor en allerlei plannen waren in de maak …..totdat er een mail kwam. 
 
De bewuste mail kwam vanuit het sportplatform Zwijndrecht en uit deze mail bleek dat het op last van de burgemeester van Zwijndrecht NIET werd toegestaan de schaatsbaan te gebruiken voor verenigings activiteiten.
 
Vanwege Corona beperkingen mogen er alleen voetbalactiviteiten georganiseerd worden door voetbalverenigingen. 
 
Op zich vreemd dat er dus wel met meer dan 30 kinderen gevoetbald mag worden in een kooi die nota bene in eigendom van de vereniging is, maar diezelfde kinderen mogen er niet schaatsen of spelen? 
 
Helaas bleek de gemeente onvermurwbaar voor onze suggesties en respecteren wij hun standpunt.  Echter kon het kinderfeest dus geen doorgang vinden en moesten de kinderen zich elders vermaken.
 
 
Inmiddels is de dooi volop ingezet en hopelijk kunnen we de komende dagen weer lekker voetballen allemaal en deze teleurstelling snel achter ons laten.
Er is één troost, mocht er in het post-corona tijdperk nog een keer strenge vorst komen, dan weten we bij ZBC in in ieder geval hoe we snel kunnen handelen en een tennisveld tot schaatsbaan om kunnen toveren. 
 
Zodra de voetbalvelden weer beschikbaar zijn, starten de trainingen de komende weken weer wekelijks op maandag en woensdag om 18.15 uur en op zaterdagen organiseren we onderlinge wedstrijden. 
 
Iedereen is welkom om vrijblijvend een keer mee te doen. Je kan gewoon langs komen of vooraf even bellen, voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Martin van Zijderveld via 0683-233912
Laat hier uw e-mail adres achter waar u op te bereiken bent.
Beste, laat hier uw bericht achter. Alles wat u ons stuurt zal vertrouwlijk worden behandeld.