Jeffrey Gooshouwer verkiest ZBC’97 boven GSC/ODS: wil om de prijzen spelen

Jeffrey Gooshouwer wil om de prijzen spelen met ZBC’97

De gezelligheid bij GSC/ODS hield Jeffrey Gooshouwer, buiten een kort avontuur bij VVGZ, lange tijd op de Dordtse velden. Dit seizoen is de 29-jarige spits echter wederom in Zwijndrecht actief. Hij zoekt zijn heil op sportpark Bakestein bij het ambitieuze ZBC ‘97, dat gezien de vele nieuwe gezichten een kampioenskandidaat is in de vierde klasse C.Ad Bossers 03-09-20, 15:12

,,Ja, daar gaan we zeker voor. We hebben een brede selectie, dus onze trainer Robert Mohan heeft veel mogelijkheden om ons gevarieerd te laten voetballen. Alleen voorin heeft hij al de beschikking over Kevin Van Pelt, Robin Matena, Girardelly Cromarty, de gebroeders Klaverweide, de reeds 43 jarige Rui Monteiro en Elvis Versluis”, somt de in Dordrecht woonachtige Gooshouwer op.

In zijn jeugdjaren groeide de zoon van voormalig ODS-verdediger Lucien Gooshouwer op bij Oranje Wit. Met onder andere Robert Versteeg en Ronald Vrolijk speelde Gooshouwer junior vele jaren in de hoogste jeugdelftallen. Op het moment dat vader Lucien de technische zaken bij GSC in zijn pakket kreeg, stapte de toen 18- jarige Jeffrey over naar de Dordtse voetbalvereniging.

De groep viel uiteen, maar uiteinde­lijk wisten ze me over te halen om er nog een jaartje aan vast te plakkenJeffrey Gooshouwer

Ondanks een kwaliteitsinjectie wachtte het inmiddels gefuseerde GSC, dat de samenwerking met ODS bekrachtigde, tevergeefs op promotie. ,,Een mogelijke promotie werd gedeeltelijk door onszelf door onze neus geboord. Bij een 3-0 voorsprong thuis tegen GVV’63, waarvan wij in het eerste nacompetitieduel met 3-0 hadden verloren, werd Stefan Vermeulen met een rode kaart naar de kant gestuurd. Die gasten maakten niet veel later de 3-1 en dus was het sprookje ten einde.”

,,Het laatste jaar onder trainer Raymond Sponselee verliep vervolgens zeer teleurstellend”, kijkt Gooshouwer terug op het seizoen 2014-2015, waarin de Dordtse ploeg zou degraderen naar de vierde klasse. ,,Er was een bijzonder lage opkomst bij trainingen en ook met het bestuur boterde het niet, waardoor verschillende spelers eieren voor het geld kozen en vertrokken. De groep viel uiteen, maar uiteindelijk wisten ze me over te halen om er nog een jaartje aan vast te plakken. Het seizoen erop heb ik wel de overstap naar het Zwijndrechtse VVGZ gemaakt. Dat speelde destijds in de eerste klasse, maar omdat ik een flinke conditionele achterstand had, bleef mijn doorbraak uit.”

Vertrek

Gooshouwer keerde terug op het oude nest en er volgde een voor GSC/ODS betere periode in de vierde klasse, met veel jongens vanuit de eigen jeugd. Na het afgelopen seizoen vertrokken er echter weer de nodige spelers en wilde Gooshouwer niet opnieuw wachten op een nieuwe en nog onzekere teamsamenstelling.

,,Het is mijn cluppie en ik zal daar altijd met vrienden blijven komen, maar de laatste jaren van mijn voetbalcarrière wil ik om de prijzen spelen. We hebben een ruime 20-koppige selectie die de bereidheid heeft om er met zijn allen voor te zorgen dat ZBC ‘97 volgend seizoen een klasse hoger speelt. Daar gaan we dus voor.”

Voor een positie in de voorste linie is het dus dringen geblazen, ook voor de reeds 29-jarige Dordtenaar. ,,Natuurlijk weet ik dat ik mezelf moet bewijzen, maar ik heb dat zelf in de hand. Ik ben conditioneel prima in orde en heb ook veel voor mezelf getraind. Tevens zijn mijn werktijden zo geregeld dat ik altijd beschikbaar ben voor trainingen en wedstrijden.”

https://www.ad.nl/dordrecht/spits-jeffrey-gooshouwer-verkiest-zbc-97-boven-gsc-ods-ik-wil-om-de-prijzen-spelen~ae55a2ec/