Menu

ZBC’97 1 – Asperen 1

8 oktober 2017
Martin Vlak

ZBC’97 wint ook zijn derde wedstrijd

Na twee overwinningen trof ZBC’97 afgelopen zaterdag Asperen als tegenstander op sportpark Bakestein.

De wedstrijd begon rustig. De beide teams tasten elkaar een beetje af, zonder dat er voor een van beide echte kansen waren. Toch was het binnen kwartier 1-0. Dat begon met een vrije trap op rechts die door Jay Tahloe genomen werd. Hij zocht het hoofd van Kevin van Pelt, maar die werd goed verdedigd. Toch kwam de bal uiteindelijk weer bij Kevin, die met zijn rug naar het doel, met een soort van omhaal scoorde.

Niet veel later was het weer raak. Moestakim Atlagh onderschepte de bal door hem op zijn borst op te vangen. Hij wist daarna met een prachtige pass Kevin te vinden die meteen op het doel afging en uithaalde: 2-0.
Een fout aan de rechterkant van de verdediging van ZBC’97 leidde het eerste tegendoelpunt in. Via diverse spelers kwam de bal bij een aanvaller van Asperen die goed inschoot, maar keeper Erik Sprokkereef wist deze inzet te pareren, maar uit de rebound werd het toch 2-1.
Gelukkig voor ZBC’97 werd het binnen een paar minuten 3-1 door Jordy Kreukniet. Opnieuw was Kevin van Pelt erbij betrokken. Hij gaf de bal op een presenteerblaadje aan Jordy en die schoot raak. Dat was de ruststand.

Na de rust speelde Asperen beter en dat leidde al snel tot de 3-2, omdat ZBC’97 aan de linkerkant te mooi wilde uitverdedigen, waardoor Asperen de bal kon veroveren en hun nummer tien de bal mooi inschoot.

Even later viel bijna de 4-2 van Kevin maar een glijdende verdediger voorkwam dat net. Daarna had ZBC’97 het moeilijk, kwam nauwelijks onder de druk vandaan. Ondanks een aantal kansen voor Asperen bleef het 3-2. De druk nam verder toe, waardoor er ruimte voor onze aanvallers ontstond. Ineens was daar een diepe bal op Girardelly Cromarty. Hij schudde de verdediger af en schoot langs de uitkomende keeper de 4-2 binnen. De eindstand van 5-2 werd bereikt door een individuele actie van Jay Tahloe. Een mooi begin: negen punten. Volgende week wacht het voor ZBC’97 altijd lastige De Alblas.